Over Buddiez


Mijn naam is Maartje Steinfort-Bakx, en maak alle producten die je op de website ziet met veel liefde en passie. 

Ik werk het meeste met leer en paracord. Ook gebruik ik verschillende soorten touw.

Met leer zijn de mogelijkheden eindeloos en dat maakt het zo geweldig om mee te werken. Paracord is ontzettend sterk en te verkrijgen in heel veel kleuren. Beide prachtig te combineren met elkaar. 

 

Ben je op zoek naar een unieke halsband, lijn of accessoire? Kijk eens rustig rond. Heb je zelf een ander idee? Laat het dan weten. Ik kijk graag mee naar de mogelijkheden.

Maak je zelf halsbanden? Kijk dan eens bij DIY. Daar staan handige en leuke items die je creatie nog mooier kunnen maken.

 

Paracord is een "USA made"nylon koord dat bestaat uit een kern van draden in een geweven nylon mantel. Het woord "Paracord" komt van het gebruik door Amerikaanse parachutisten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na een parachutelanding werd het touw van de parachute afgesneden en gebruikt voor allerlei toepassingen. Zo wordt het meest gebruikte "Paracord type 3" ook wel "550 Paracord" genoemd, omdat het een breekkracht van 550 lbs. (249 kg) heeft.

Doordat het koord zo sterk is, is het uitermate geschikt voor hondenhalsbanden, lijnen, halsters en touwen.

 

De leren producten worden gemaakt van plantaardig gelooid leer. Dit tuigleer is uitermate geschikt voor halsbanden, halsters etc.. De leren producten worden behandeld met een speciale finisher, zodat het tegen een stootje kan. De leren producten blijven wel een luxe product en kunnen niet zo goed tegen een modderbad en zout water;)

 

Omdat alle producten met de hand gemaakt worden, is de levertijd wat langer dan de meeste webshops. Hierdoor moet je even wat langer wachten. Maar dan heb je ook een uniek Buddiez© product in huis. Alle producten worden met de hand en op maat gemaakt per bestelling.