kleuren en maten

Meten is weten

 Wil je weten hoe je goed de halsomvang van je hond kunt opmeten? Kijk dan hieronder. 

Je kunt de halsomvang meten met en meetlint waar de halsband komt te zitten.  Kijk hierboven voor de juiste methode. Leg het meetlint om de hals. Er hoeven geen twee vingers tussen. Ik zorg dat de halsband de juiste maat krijgt. Zorg dat je het meetlint op de plek van de halsband legt.

Zorg ervoor dat het meetlint niet te hoog of te laag zit. Dan krijg je de verkeerde maat. Er hoeven geen twee vingers tussen het meetlint en de hals.

Je kunt er ook voor kiezen om een halsband van je hond te gebruiken. Maak de halsband vast op de juiste maat. Leg een soepel meetlint  strak tegen de binnenkant van de halsband zoals hierboven. Dit is de juiste halsomvang. Een meetlint naast een halsband leggen om te meten geeft vaak een verkeerde maat.


Hondenlijn

Bij de hondenlijnen en jachtlijnen staan lengtes waaruit je kunt kiezen. Deze lengte is de afstand tussen de musketon of ring en het handvat. 

De lengte is dus exclusief handvat/lus. Houdt bij het kiezen van een jachtlijn/ trainingslijn ook rekening met de halsomvang van je hond. 

 

Alle beschikbare Kleuren en materialen


Kleuren gespen, musketons en ringen

Gespen en ringen: antiek goud, nikkel en messing

Musketons: messing, nikkel en antiek goud


ppm touw

premium touw

ppm double braided

katoentouw

Biothane

microcord

polyesterkoord

Bakers Twine

Hennep

gerecycled katoen

waxkoord